Ez az oldal a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz, melyet a honlap használatával Ön tudomásul vesz.

Back to Top
Haller János Általános Iskolája, Szakközépiskolája és Szakiskolája

Pályaorientációs nap - 4. b

A pályaorientációs nap keretében a 4.b osztály a Kárpáti pékségben járt. Mielőtt elsétáltunk a pékségbe, az osztályteremben interaktív tábla segítségével átbeszéltük, hogy iskolánkban milyen szakmák elsajátítására van lehetőség, és egy kicsit tanulmányoztuk ezen szakmákat, illetve beszélgettünk róla, kinek az ismeretségi körében van ilyen szakember.

A pékség látogatása során a gyerekek érdeklődve figyelték a különböző munkafolyamatokat, felismerték az otthon is látott tevékenységek nagyobb gépekkel történő elvégzését. Nagy érdeklődéssel hallgatták az üzemvezetés során hallott információkat. Mindenkinek nagyon tetszett és érdeklődve figyeltek mindenre.

Az iskolába visszaérve meghallgattuk véleményeiket, élményeiket a látottakról. Többen is megfogalmazták, hogy miért tetszik nekik a látott szakma, és a későbbiekben esetleg majd ezt szeretnék tanulni, ebben szívesen dolgoznának.

Pályaorientációs nap - 4. a

A pályaorientációs nap keretében a 4.a osztály az első órában megismerkedett az iskolánkban oktatott pincér, szakács és cukrász szakmákkal. Beszélgettünk e szakmák szépségeiről, nehézségeiről. Több kisgyerek is úgy gondolja, hogy a későbbiekben nálunk folytatja tanulmányait.

A második és a harmadik órában szendvicseket és gyümölcssalátát készítettünk. Igyekeztünk kizárólag egészséges alapanyagokat felhasználni.

Törekedtünk arra, hogy a szendvicsek esztétikailag is szépek, ínycsiklandozók legyenek. Bagoly, emberke, süni, stb. formájú finomságok készültek, melyet így a gyerekek is szívesebben fogyasztanak, még akkor is, ha egyébként a zöldséget leszednék róla. A negyedik órában került sor az elkészült ételek fogyasztására. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy ízlésesen tálaljuk a szendvicseket, salátákat. Megismerkedtünk egy dekoratív szalvétahajtogatási módszerrel – és az elkészült szalvétákat minden tanuló hazavihette megmutatni, otthon is így dekorálni a családi étkezésnél. Új ismeretekkel gazdagodva, jókedvűen telt a délelőtt.

Pályaorientációs nap 3. b

A 3. b osztályosok a pályaorientációs napon elsőként a karácsonyi terítést sajátíthatták el, majd két féle díszes szalvétahajtogatást. Ezt követően papír tányérokon mutatták be a kedvenc ételeiket zsírkréta technikával.

Végül kókuszgolyókat gyártottunk hozott alapanyagokból, melyekből a nagy sikerre való tekintettel egy kókuszreszelék sem maradt.

1. oldal / 40