Ez az oldal a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz, melyet a honlap használatával Ön tudomásul vesz.

Back to Top

Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Adventi készülődés

A december a szeretet és a csodák hónapja. Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?

Ezt a izgalmas várakozást a 3. évfolyammal a Hansági múzeumban ünnepi készülődéssel töltöttük. Szebbnél szebb festményeket nézegettünk a Betlehemi királyokról, Jézus születéséről, a Szent családról. Schredl Kata néni mesélt a téli népszokásokról, Lucázásról, Betlehemezésről, vidám disznótorokról.

Karácsonyi meglepetések is készültek: angyalka kép dombornyomással, szíves dísz a karácsonyfára és 3D-s papírképek.

Karácsonyi dalok csendültek fel az elmélyült barkácsolás alatt. Nagyon kellemes és tartalmas délelőttöt tölthettünk el.

Márton nap

November 29-én, délután került sor a Márton naphoz kötődő kis műsor megtartására a 4. osztályosok közreműködésével.

A gyerekek izgatottan várták, hogy bemutathassák a többi gyerkőcnek a játékos műsort, melyre két héten keresztül olyan sokat készültünk.

Az előadás egy rövid beszámolóval kezdődött, melynek során az egyik tanuló arról beszélt, hogy miről szól a Márton nap és milyen hiedelmek kapcsolódnak hozzá.

Ezután két kislány egy aranyos mondóka keretében négy tanulót választottak ki, akik a következő játékban szerepeltek. A négy kisliba haza szeretett volna jutni a gazdasszonyukhoz, de a közelben leselkedett a farkas. Ehhez a játékhoz többen becsatlakoztak a közönség soraiból, és próbáltak a kislibákkal együtt szaladva eljutni a gazdasszonyhoz.

A gyerekek nagyon jól szórakoztak és remekül ki tudtak kapcsolódni a játék alatt, egy hosszú és fárasztó iskolahét végén.

Pályaorientációs nap

2019.október 16-án került megrendezésre a pályaorientációs nap. Ezen a napon az alsó tagozatos tanulóink különböző szakmákkal ismerkedhettek meg.

A nap folyamán az 1.a és 1.b osztályos tanulók iskolánk cukrászműhelyét látogatták meg. Itt a cukrásztanulók segítségével sütit készítettek maguknak, amit később nagy élvezettel ettek meg. Visszatérve az iskolába tortákat rajzoltak és gyurmasüteményeket készítettek.

A 2.a és 4.b osztály tanuló osztálykereten belül megismerkedtek a pincér-, cukrász- és szakács szakma művészetével. Megtanulták az ünnepi asztalok díszes terítését, elsajátították a szalvétahajtogatás fortélyait. Gyümölcssalátát és sütés nélkül is elkészíthető finomságokat készítettek.

A 3. osztályosok ellátogattak Mosonmagyaróvár Tűzoltó parancsnokságára. Körbejárták a nemrégiben felújított tűzoltó múzeumot. Itt a különböző nemzetek felszereléseit, egyenruháit láthatták. Mindemellett rengeteg eszközt tekinthettek meg, a régmúlttól napjainkig, amiket a tűzoltók a munkájuk során használnak. Megismerhették városunk kitüntetett tűzoltóit is.

A 4.a osztály Jánossomorjára látogatott a Patkó Étterembe, ahol megnézték az ott folyó munkákat. Megismerkedtek a szakács és pincér szakmákkal.

A 2.b osztály meglátogatta az AQUA Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Mosonmagyaróvári Szennyvíztisztító Telepet, ahol megismerkedtek azokkal a szakemberekkel és munkájukkal, akik az életünk egyik legfontosabb szükségletét a víz biztosítását és a szennyvíz tisztítását végzik. Az itt létesült látogatóközpontban megnézhették a folyamat legfontosabb eszközeit, és betekintést nyerhettek az itt dolgozók munkájába.

Sok fontos információval gazdagodtunk és fontos munkákat ismertünk meg ezen a napon.

1. oldal / 50