A pályaorientációs nap keretében a 4.a osztály az első órában megismerkedett az iskolánkban oktatott pincér, szakács és cukrász szakmákkal. Beszélgettünk e szakmák szépségeiről, nehézségeiről. Több kisgyerek is úgy gondolja, hogy a későbbiekben nálunk folytatja tanulmányait.

A második és a harmadik órában szendvicseket és gyümölcssalátát készítettünk. Igyekeztünk kizárólag egészséges alapanyagokat felhasználni.

Törekedtünk arra, hogy a szendvicsek esztétikailag is szépek, ínycsiklandozók legyenek. Bagoly, emberke, süni, stb. formájú finomságok készültek, melyet így a gyerekek is szívesebben fogyasztanak, még akkor is, ha egyébként a zöldséget leszednék róla. A negyedik órában került sor az elkészült ételek fogyasztására. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy ízlésesen tálaljuk a szendvicseket, salátákat. Megismerkedtünk egy dekoratív szalvétahajtogatási módszerrel – és az elkészült szalvétákat minden tanuló hazavihette megmutatni, otthon is így dekorálni a családi étkezésnél. Új ismeretekkel gazdagodva, jókedvűen telt a délelőtt.