Ebben a tanévben már 4.alkalommal vehettek részt iskolánk 3.és 4.osztályos tanulói a Futura bérlet keretében szervezett természettudományos foglalkozásokon. A foglalkozások iránti igény évről évre növekszik. Az idén 3 közel 20 fős csoport vett részt az évi 4 alkalommal megtartott programon. A látogatások alkalmával a környezet tananyaghoz szorosan kapcsolódó interaktív, élményt nyújtó, cselekedtető feladatok, játékok sok örömet, hasznos ismereteket nyújtottak számukra.

Izgatottan várták az újabb alkalmat, lelkesen vettek részt a feladatokban.

Először „Az artéri erdők növény és állatvilágával” ismerkedtek, majd „Környezetünk tapasztalása érzékszerveinkkel” téma keretében saját érzékszerveiket tehették próbára izgalmas, szórakoztató játékokkal. Harmadik alkalommal a szűkebb és tágabb környezetben való eligazodás, tájékozódás eszközeit próbálhatták ki, ötleteket és hasznos információkat szerezhettek a tájékozódásról. Ez alkalommal a planetáriumban a bolygókról, csillagokról, az égboltról láttak és hallottak sok érdekességet és izgalmas bolygóközi utazásban volt részük.

Végül „Szigetköz titkai”-t, közeli környezetünk élőhelyeit fürkészték, táplálékláncot alkottak mesés, bábos formában.

Minden alkalommal sok izgalmas tevékenységben volt részük, jól érezték magukat és már most jelezték, hogy a jövő tanévben is szeretnének eljönni a Futurába.

További képek >>