2019.október 16-án került megrendezésre a pályaorientációs nap. Ezen a napon az alsó tagozatos tanulóink különböző szakmákkal ismerkedhettek meg.

A nap folyamán az 1.a és 1.b osztályos tanulók iskolánk cukrászműhelyét látogatták meg. Itt a cukrásztanulók segítségével sütit készítettek maguknak, amit később nagy élvezettel ettek meg. Visszatérve az iskolába tortákat rajzoltak és gyurmasüteményeket készítettek.

A 2.a és 4.b osztály tanuló osztálykereten belül megismerkedtek a pincér-, cukrász- és szakács szakma művészetével. Megtanulták az ünnepi asztalok díszes terítését, elsajátították a szalvétahajtogatás fortélyait. Gyümölcssalátát és sütés nélkül is elkészíthető finomságokat készítettek.

A 3. osztályosok ellátogattak Mosonmagyaróvár Tűzoltó parancsnokságára. Körbejárták a nemrégiben felújított tűzoltó múzeumot. Itt a különböző nemzetek felszereléseit, egyenruháit láthatták. Mindemellett rengeteg eszközt tekinthettek meg, a régmúlttól napjainkig, amiket a tűzoltók a munkájuk során használnak. Megismerhették városunk kitüntetett tűzoltóit is.

A 4.a osztály Jánossomorjára látogatott a Patkó Étterembe, ahol megnézték az ott folyó munkákat. Megismerkedtek a szakács és pincér szakmákkal.

A 2.b osztály meglátogatta az AQUA Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Mosonmagyaróvári Szennyvíztisztító Telepet, ahol megismerkedtek azokkal a szakemberekkel és munkájukkal, akik az életünk egyik legfontosabb szükségletét a víz biztosítását és a szennyvíz tisztítását végzik. Az itt létesült látogatóközpontban megnézhették a folyamat legfontosabb eszközeit, és betekintést nyerhettek az itt dolgozók munkájába.

Sok fontos információval gazdagodtunk és fontos munkákat ismertünk meg ezen a napon.